SING NOW
Stichts Interkerkelijk gemengd koor Noorderwijk
Geschiedenis
Agenda
Dirigent
Wil je meezingen?
Foto's
Contact
Geschiedenis

In november 1993 is er vanuit de Bethelkerk, Utrecht-Noord, een nieuw koor opgericht. De naam: Stichts Interkerkelijk gemengd koor Noorderwijk., afgekort: Sing Now. Op dat moment waren er al een kinderkoor, een jongeren en een ouderenkoor. Dus was er behoefte aan een koor voor die grote groep er tussenin. De eerste mensen waren voornamelijk afkomstig uit Zuilen (Utrecht-Noord). En de eerste dirigente was Mevr Anneke van Huisstede. Als repertoire werd er gekozen voor een breed scala. Varieerend van geestelijke liederen, operettemelodien tot liedjes van Paul de Leeuw. Bij het 5 jarig bestaan van het koor, heeft men een heuse musical opgevoerd. Maanden werd er geoefend op de musical Saul. De voorstelling was totaal uitverkocht. Inmiddels heeft Roel Bontan de plaats voor het koor ingenomen. Sinds 1999 is hij dirigent van het koor. Bij het 10 jarig bestaan van het koor werd een fantastisch concert gegeven, compleet met professionele belichting. In 2008 vierde Roel Bontan dat hij al 40 jaar dirigent is. En dat werd gevierd met een serie concerten. Roel dirigeert nl. vier verschillende koren en al deze koren hebben samengewerkt aan de serie concerten. Het was een fantastisch succes.

Het koor Sing Now treedt vaak op in diensten in de Bethelkerk. Ook verleent zij haar medewerking aan diensten in bv ziekenhuizen, verzorgingshuizen. Of gewoon een leuke zangavond in het verzorgingshuis.

We zijn begonnen met koorkleding. Maar de laatste jaren treden we meestal op in een combinatie van zwart en wit met een extra kleuraccent. Deze extra kleur kan zijn: groen, aquablauw, oranje.
Zie de foto pagina.